De mondhygiënist

Een mondhygiënist is een op HBO-niveau opgeleide paramedicus. De titel is beschermd en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist.
De mondhygiënist heeft al vele decennia een niet meer weg te denken plaats in de mondzorg.

Wat doet de mondhygiënist?

De taken die door een mondhygiënist worden uitgevoerd zijn bij velen niet bekend.
Het voorkomen van cariës en tandvleesaandoeningen is een klein onderdeel van de vele werkzaamheden die onder het deskundigheidsgebied vallen.

Uitvoeren van mondonderzoek, stellen van een diagnose, maken van gebitsafdrukken, uitvoeren bacteriologisch onderzoek, geven van voorlichting betreffende cosmetische (on)mogelijkheden, bleken en uitvoeren van uitgebreide gebitsreiniging vallen tevens onder de werkzaamheden van de mondhygiënist.
Veel mensen zijn ontevreden over het uiterlijk van hun gebit, met name de esthetiek van de voortanden laat vaak te wensen over. Het blijkt vaak moeilijk te zijn om de tandarts te vragen om het uiterlijk te gaan verfraaien.

Het idee dat een eventuele behandeling enorm kostbaar is zal ertoe bijdragen dat men soms berust in een onesthetische gebitssituatie.

Terug naar homepagina

PRAKTIJK VOOR
MONDHYGIËNE

De Mondhygiënist

Zorgverlener

Bereikbaarheid

Mondhygiëne Praktijk Paterswolde

Mw. S.J.Benoist, mondhygiëniste
Duinstraat 2
9765 BD Paterswolde

Tel: 050-3094600
 

Stuur e-mail

Mondhygiëne Praktijk Paterswolde   |   Duinstraat 2   |   9765 BD Paterswolde   |   T. 050-3094600   |   E. mpp@mondhygienepraktijkpaterswolde.nl

logo
Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten
Mondhygiëne Praktijk Paterswolde.Mondhygiëne Praktijk Paterswolde.Mondhygiëne Praktijk Paterswolde.Mondhygiëne Praktijk Paterswolde.Mondhygiëne Praktijk Paterswolde.